Bestelhulp

Bestelhulp Vloeren

Laminaat en PVC gaan per m². U dient op te geven het aantal m². Hiervoor meet u de lengte en vermenigvuldigd u die met de breedte van de ruimte. Bijvoorbeeld lengte 8 meter x breedte 4 meter = 32 m². Bereken altijd 1 à 2 m² extra voor het snijverlies. U dient in te vullen 33 of 34 m².

Tapijt en Vinyl gaan per strekkende meter op 400 cm breed. Bekijk hoe de vloerbedekking het voordeligste in de ruimte komt te liggen. Het liefst zonder naden maar in ieder geval met zo weinig mogelijk naden. Let op ons systeem werkt in cm!!

Voorbeelden:

Een ruimte met een lengte van 800 cm en breedte van 390 cm. In deze ruimte kan een vloerbedekking in komen uit één stuk van 815 cm (inclusief snij verlies). U dient op te geven 815 cm (8,15 meter).

Een ruimte met een lengte van 950 cm en een breedte van 420 cm.

Bij een vloerbedekking op 400 cm breedte zal dit in meerdere stukken gelegd moeten worden, met een lengte naad langs de kant of 2 dwarsnaden in de ruimte, voor de laatste heeft u 3 stukken nodig van 430 cm = 1290 cm totaal in te vullen.

Maar goed dit is afhankelijk van uw situatie en wat voor materiaal u besteld.
U kunt hierbij altijd onze hulp inroepen via het helpdesk nummer: 050-2600289.

Bestelhulp Gordijnen

Algemene tips voor het opmeten van uw gordijnen:
  • Gebruik een metalen rolmaat voor het opmeten van de hoogte en de breedte. Meet de volledige maat in 1 keer om fouten te voorkomen.
  • Houd bij het opmeten rekening met uitstekende delen zoals raamhendels, grepen of deurknoppen.
  • Indien de rail of roede nog niet hangt dan adviseren wij om (indien mogelijk) het gordijnenrails aan beide zijdes 20 á 30cm breder te
  • Meet alle maten twee keer om fouten te voorkomen!
Meetinstructies breedte:
  • Meet de breedte van de rail of roede.
Meetinstructie hoogte:
  • Rails: meet vanaf de bovenkant van de rail tot strak op de vloer of vensterbank
  • Roede: Voor gordijnen met zeilringen: Meet voor een gordijn met zeilringen vanaf de bovenkant van de roede.
  • Roede met ringen: meet voor een geplooid gordijn vanaf de onderkant van de ring.
  • Trek van de gemeten hoogte 2 centimeter af zodat gordijnen vrij van de vloer hangen. Indien uw gordijnen boven de vensterbank hangen trek dan 1 centimeter af van de hoogte.
Plaatsen op:

Onze geconfectioneerde gordijnen kunnen naar keuze opgehangen worden op een rail, een roede met ringen of een roede met zeilringen.

Plooi:

Onze gordijnen kunnen naar keuze gemaakt worden met een enkele plooi, dubbele plooi (vlinder) of een triple plooi.

Aantal delen:

Op het bestelformulier dient u aan te geven of u het gordijn in 1 deel wilt hebben hangen of in 2 gelijke delen. Zie voorbeelden. Zijn er twee ongelijke delen dan dient u elk deel apart in voeren.