Egaliseren

Prijs:  12,00

Aantal m²
Wissen

Offerte aanvragen

  • Gratis kleurstalen
  • Laagste prijsgarantie
  • 600m2 showroom
Hulp nodig bij bestellen? Bel onze helpdesk: +31 (0)50 26 00 289
Beschrijving

Egaliseren

Een PVC vloer moet worden gelegd op een volledig vlakke en strakke ondergrond. Bij een betonvloer betekend dit dat er in bijna alle gevallen geëgaliseerd moet worden. Zo worden alle onregelmatigheden in de vloer weggewerkt. Egaliseren is het aanbrengen van een dunne laag gietmortel. Afhankelijk van de ondergrond kiest Vloer en Gordijn.nl daarbij het juiste materiaal. Op deze manier ontstaat de juiste spiegelgladde ondervloer die een PVC vloer nodig heeft.

Voordat er met egaliseren kan worden begonnen is het belangrijk dat er een vochtmeting wordt uitgevoerd. Hiermee wordt het restvochtpercentage van de betonvloer bepaald. Voor vloeren met vloerverwarming is het belangrijk dat eerst het zogenoemde opwarmprotocol wordt nageleefd. Vermijd het gebruik van de vloerverwarming 24 uur voor en 24 uur na het plaatsen van uw nieuwe vloer. De vloerverwarming dient geïnstalleerd en in werking gesteld minstens 4 weken voor installatie van de PVC vloer. U wordt hierover geïnformeerd.

Als de vloer voldoende droog is kan met het voorbereidende werk worden begonnen. Allereest moet de vloer schoon zijn en ontdaan van stucresten etc. Voor het egaliseren wordt er eerst een hechtprimer aangebracht. Wanneer de hechtprimer droog is kan begonnen worden met het egaliseren. Afhankelijk van de plaatselijke omstandigheden is de maximale droogtijd ca. 24 uur. Pas als de egalisatie volledig droog is kan er weer verder gewerkt worden aan de vloer.

 

Specificaties
Type

Zandcement, Tegels, Anhydriet

Reviews (0)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Egaliseren” te beoordelen