PVC Vloer Installeren Compleet

PVC-vloer compleet

Hulp nodig bij bestellen? Bel onze helpdesk:
+31 (0)50 26 00 289

€ 19,95

0,00

Benodigd aantal pakken: ... pakken á ...m2

Totale m2: ...

Dit product is leverbaar in 5 werkdagen

Wist je dat?

  • Wij een gratis stalenservice hebben?
  • Je bij ons altijd de laagste prijs garantie hebt?
  • Wij ook een professionele legservice hebben?
  • Wij advies op maat geven via onze telefonische helpdesk?
  • Onze showroom in Assen 600m2 groot is?

Legservice voor het leggen van de ondervloer, het laminaat en het plaatsen van plakplinten. Maak het uzelf...

€ 11,00
Totaal
€ 11,00

Legservice voor het leggen van de ondervloer, het laminaat en het plaatsen van alle overige plinten zoals...

€ 16,00
Totaal
€ 16,00

Legservice voor het los leggen van alle tapijt en vinyl vloerbedekkingen. Maak het uzelf gemakkelijk en maak...

€ 3,00
Totaal
€ 3,00

Legservice voor het verlijmen van alle tapijt en vinyl vloerbedekkingen. Maak het uzelf gemakkelijk en maak...

€ 5,00
Totaal
€ 5,00

PVC Vloer leggen inclusief het materiaal voor het egaliseren, de primer en lijm. Als u bij Vloer en Gordijn.nl...

€ 19,95
Totaal
€ 19,95

Legservice voor het leggen van een marmoleum vloer. Maak het uzelf gemakkelijk en maak gebruik van deze service....

€ 13,50
Totaal
€ 13,50

Egaliseren
Een PVC vloer moet worden gelegd op een volledig vlakke en strakke ondergrond. Bij een betonvloer betekend dit dat er in bijna alle gevallen geëgaliseerd moet worden. Zo worden alle onregelmatigheden in de vloer weggewerkt. Egaliseren is het aanbrengen van een dunne laag gietmortel. Afhankelijk van de ondergrond kiest Vloer en Gordijn.nl daarbij het juiste materiaal. Op deze manier ontstaat de juiste spiegelgladde ondervloer die een PVC vloer nodig heeft.

Voordat er met egaliseren kan worden begonnen is het belangrijk dat er een vochtmeting wordt uitgevoerd. Hiermee wordt het restvochtpercentage van de betonvloer bepaald. Voor vloeren met vloerverwarming is het belangrijk dat eerst het zogenoemde opwarmprotocol wordt nageleefd. Vermijd het gebruik van de vloerverwarming 24 uur voor en 24 uur na het plaatsen van uw nieuwe vloer. De vloerverwarming dient geinstalleerd en in werking gesteld minstens 4 weken voor installatie van de PVC vloer. U wordt hierover geïnformeerd.

Als de vloer voldoende droog is kan met het voorbereidende werk worden begonnen. Allereest moet de vloer schoon zijn en ontdaan van stucresten etc. Voor het egaliseren wordt er eerst een hechtprimer aangebracht. Wanneer de hechtprimer droog is kan begonnen worden met het egaliseren. Afhangelijk van de plaatstelijke omstandigheden is de maximale droogtijd ca. 24 uur. Pas als de egalisatie volledig droog is kan er weer verder gewerkt worden aan de vloer.

PVC vloer leggen
Op de dag van leggen worden eerst voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Er wordt begonnen met het schuren van de hele vloer. Alle kleine onregelmatigheden die zich mogelijk nog in de vloer bevinden worden op deze manier weggewerkt. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een zgn éénschijfs schuurmachine, deze machine draait op relatief lage toeren. Hierdoor zal er ook weinig overlast zijn van stof. De voorbereidende werkzaamheden zijn nu klaar. Nu begint de stoffeerder met het werkelijk leggen van de PVC vloer. Er wordt eerst met een "smetlijn" een rechte lijn gemaakt. Van hier uit zal worden begonnen met het leggen. De eerste baan van ca. 80 cm PVC vloer, afhankelijk van de breedte van de pvc stroken, wordt ingelijmd. Er wordt nog even gewacht tot de lijm zijn optimale kleefkracht heeft, vervolgens worden de eerste stroken op de vloer geplakt. Nadat er een paar banen zijn gelegd, wordt er begonnen met het aanwalsen van de stroken. Dit gebeurd met een vloerwals, een zware metalen rol van 50 tot 70 kilo. Hierdoor worden de pvc stroken goed in de lijm gedrukt, en de lijm optimaal onder de stroken verdeeld.

Details
PVC Vloer leggen inclusief het materiaal voor het egaliseren, de primer en lijm.

Als u bij Vloer en Gordijn.nl een pvc vloer inclusief installatie besteld zal er eerst een afspraak gemaakt worden om de ondervloer te egaliseren. Vervolgens maakt de stoffeerder met u een afspraak om de PVC vloer te installeren.

Weet u niet de exacte maten neem dan contact op met de helpdesk of mail een plattegrond met de te leggen ruimte. Wij maken graag een offerte op maat voor u.

(Indien gewenst kan er vooraf een afspraak gemaakt worden om de juiste aantal vierkante meters op te nemen en de ondervloer te inspecteren/beoordelen. De kosten hiervan bedragen €50, bij het doorgaan van de opdracht verrekenen wij dit bedrag)