PVC vloer leggen

Prijs:  11,00

Aantal m²

Offerte aanvragen

 • Gratis kleurstalen
 • Laagste prijsgarantie
 • 600m2 showroom
Hulp nodig bij bestellen? Bel onze helpdesk: +31 (0)50 26 00 289
Beschrijving

Egaliseren
Een PVC vloer moet worden gelegd op een volledig vlakke en strakke ondergrond. Bij een betonvloer betekend dit dat er in bijna alle gevallen geëgaliseerd moet worden. Zo worden alle onregelmatigheden in de vloer weggewerkt. Egaliseren is het aanbrengen van een dunne laag gietmortel. Afhankelijk van de ondergrond kiest Vloer en Gordijn.nl daarbij het juiste materiaal. Op deze manier ontstaat de juiste spiegelgladde ondervloer die een PVC vloer nodig heeft.

Voordat er met egaliseren kan worden begonnen is het belangrijk dat er een vochtmeting wordt uitgevoerd. Hiermee wordt het restvochtpercentage van de betonvloer bepaald. Voor vloeren met vloerverwarming is het belangrijk dat eerst het zogenoemde opwarmprotocol wordt nageleefd. Vermijd het gebruik van de vloerverwarming 24 uur voor en 24 uur na het plaatsen van uw nieuwe vloer. De vloerverwarming dient geïnstalleerd en in werking gesteld minstens 4 weken voor installatie van de PVC vloer. U wordt hierover geïnformeerd.

Als de vloer voldoende droog is kan met het voorbereidende werk worden begonnen. Allereest moet de vloer schoon zijn en ontdaan van stucresten etc. Voor het egaliseren wordt er eerst een hechtprimer aangebracht. Wanneer de hechtprimer droog is kan begonnen worden met het egaliseren. Afhankelijk van de plaatselijke omstandigheden is de maximale droogtijd ca. 24 uur. Pas als de egalisatie volledig droog is kan er weer verder gewerkt worden aan de vloer.

PVC vloer leggen
Op de dag van leggen worden eerst voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Er wordt begonnen met het schuren van de hele vloer. Alle kleine onregelmatigheden die zich mogelijk nog in de vloer bevinden worden op deze manier weggewerkt. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een zogenaamde éénschijfs schuurmachine, deze machine draait op relatief lage toeren. Hierdoor zal er ook weinig overlast zijn van stof. De voorbereidende werkzaamheden zijn nu klaar. Nu begint de stoffeerder met het werkelijk leggen van de PVC vloer. Er wordt eerst met een “smetlijn” een rechte lijn gemaakt. Van hier uit zal worden begonnen met het leggen. De eerste baan van ca. 80 cm PVC vloer, afhankelijk van de breedte van de pvc stroken, wordt ingelijmd. Er wordt nog even gewacht tot de lijm zijn optimale kleefkracht heeft, vervolgens worden de eerste stroken op de vloer geplakt. Nadat er een paar banen zijn gelegd, wordt er begonnen met het aanwalsen van de stroken. Dit gebeurd met een vloerwals, een zware metalen rol van 50 tot 70 kilo. Hierdoor worden de pvc stroken goed in de lijm gedrukt, en de lijm optimaal onder de stroken verdeeld.

Bestelhulp vloeren

Laminaat en PVC gaan per m²

U dient op te geven het aantal m². Hiervoor meet u de lengte en vermenigvuldigd u die met de breedte van de ruimte.

 • Bijvoorbeeld: lengte 8 meter x breedte 4 meter = 32 m².
  Bereken altijd 1 à 2 m² extra voor het snijverlies. U dient in te vullen 33 of 34 m²

Tapijt en Vinyl gaan per strekkende meter op 400 cm breed

Bekijk hoe de vloerbedekking het voordeligste in de ruimte komt te liggen. Het liefst zonder naden maar in ieder geval met zo weinig mogelijk naden.

Voorbeelden
 • Een ruimte met een lengte van 8.00 meter en breedte van 3.90 meter
  In deze ruimte kan een vloerbedekking in komen uit één stuk van 8.15 cm (inclusief snij verlies). U dient op te geven 8.15 cm
 • Een ruimte met een lengte van 9.50 meter en een breedte van 4.20 meter
  Bij een vloerbedekking van 4.00 meter breed zal dit in meerdere stukken gelegd moeten worden, met een lengte naad langs de kant of 2 dwarsnaden in de ruimte, voor de laatste heeft u 3 stukken nodig van 4.30 cm = 12.90 cm totaal in te vullen.

Dit is natuurlijk altijd afhankelijk van uw situatie en wat voor materiaal u besteld. U kunt hierbij altijd onze hulp inroepen via onze klantenservice: 050-2600289.

Reviews (0)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “PVC vloer leggen” te beoordelen